بلاگ

اجزای مهم تشکیل دهنده بوستر پمپ

از مهمترین ارکان یک موتورخانه ی قوی و به روز شده ، بوستر پمپ به شمار می رود که کار تقویت و ثابت نگهداشتن میزان فشار آب را حتی برای دورترین واحد ها و مصرف کننده ها در یک مجتمع انجام می دهد. در نصب یک بوستر پمپ از چندین پمپ آب بعلاوه ی ابزار و تجهیزاتی نظیر انواع اتصالات و شیرآلات ، کلکتورهای ورودی خروجی آب ، تابلوی برق ، مخزن آب ، دستگاه های مخصوص سنجش فشار  و … استفاده می شود.

در نظام شهرنشینی و سیستم عمرانی آپارتمان نشینی و برج نشینی و انبوه سازی های پی درپی ، کمی فشار آب اولین چیزی است که برای پیمانکاران مد نظر قرار گرفته می شود و شما با خرید بوستر پمپ مناسب میتوانید برای رفع چنین معضلی برای ساکنان جلوگیری کنید. که از مهمترین تجهیزات آن ها همین بوستر پمپ آب است. بوستر پمپ آب کار تقویت فشار آب را همراه با یکسان نگهداشتن آن با هم اجرا می کند.

چند نوع بوستر پمپ وجود دارد؟

به طور کل بوستر پمپ ها در دو مدل دور ثابت و دور متغیر طراحی و ساخته شده اند.  در شکل ثابت ، یک بوستر پمپ دارای یک کلید فشار و مخزن های تحت فشار معمولی است که روی هم یک سیستم را در بوستر پمپ دور ثابت تشکیل می دهند. کل این سیستم به وسیله ی یک تابلو فرمان و البته بدون اینورتر کنترل می شوند. در حالی که اینورتر در بوستر پمپ دور متغیر نقش خیلی مهمی دارد. در بوستر پمپ دور متغیر ، از اینورتر و حسگر برای راه انداختن بوستر استفاده می کنند. در واقع استارت کار بوستر پمپ با اینورتر است و این وسیله کار راه اندازی الکتروموتور بوستر پمپ را به آرامی شروع می کند .

معرفی اجزای سازنده ی یک بوستر پمپ

بوستر پمپ را از قطعات و اجزای متعددی ساخته اند. در اینجا به معرفی مهمترین قطعات تشکیل دهنده ی یک بوستر پمپ می پردازیم .

-الکتروپمپ:

الکتروپمپ ها را باید از مهمترین بخش های سازنده ی یک بوستر پمپ به شمار بیاوریم. زمانی که از توان درج شده روی الکتروپمپ اطلاع پیدا کنیم می توانیم متوجه ی میزان خروجی آب و همین طور هد بوستر پمپ بشویم. ممکن است دیده باشید که بعضی از بوسترپمپ ها الکتروپمپ جدا دارند که  در نهایت با یک کوپلینگ بهم متصل می شوند. هر کدام از الکتروپمپ های نصب شده بر روی سیستم ها می توانند به تنهایی دبی و هد لازم و ضروری را برای همه ی سیستم فراهم کنند.

با این حال باید حتما این نکته را بدانید که هر الکترو پمپی کلید فشار مخصوص به خود را داشته و از یک کلید فشار جداگانه دستور می گیرد. نکته ی مهم دیگری که باید راجع به الکتروپمپ ها بدانید این است که در مدل های سه فاز و یا گاه تک فاز وجود دارند و یا اینکه در حالت های عمودی و یا ممکن است افقی نصب بشوند.

-کلکتورهای ورودی و خروجی:

در بخش های ورودی و خروجی بوستر پمپ ها کلکلتور ها را نصب می کنند. بین کلکتور و پمپ قطعاتی نظیر شیرآلات ، اتصالات و …نصب می شود. این کلکتورها در بازار در جنس هایی مثل فایبر گلاس ، فلزی و یا پلی اتیلن موجود بوده و قابل خریداری می باشند.

-تابلو برق:

تابلو برق برای یک بوستر پمپ نقش مهمی دارد. برای اجرای فرامین در بوستر پمپ به تابلو برق احتیاج است. تابلو برق ها از بخش های متعددی مثل  تایمر ، کلید فشار ، فیوز ، کنترل ، بار ، کنترل فاز ، کلید فلوتر  و … تشکیل شده اند. مینی پی ال سی ، درایو و … را هم می توانید در تابلو برق های خیلی مدرن تر ببینید.

-سیستم های سنجش و کنترل پرشر:

برای بوستر پمپ های دور ثابت و یا دور متغیر هر کدامشان این سیستم ها متفاوت است. بعنوان نمونه می توان گفت در بوستر پمپ های آتشنشانی هر تعداد الکتروپمپی که وجود داشته باشد به همان تعداد کلید فشار نصب شده است که این کلید فشارها تک ضرب تک مرحله ای هستند. در صورتی که بوستر پمپ کار گذاشته شده از نوع متغیر باشد ، کلید فشاری را که برای آن کار می گذارند از نوع ترانسمیتر می باشد.

-مخزن تحت فشار:

زمانی که میزان آب مصرفی کمتر از میزان آب موجود در مخزن باشد ، از مخازن تحت فشار استفاده می شود که باعث کمتر روشن خاموش شدن پمپ آب می شود. در بازار ، مخزن های تحت فشار را در اندازه های گوناگونی از پنج تا هزار لیتر و حتی بیشتر از آن می توانید پیدا کنید. بسته به اینکه نیاز شما به خرید بوستر پمپ از نوع نیاز خانگی ، کشاورزی و آبیاری ، صنعتی و … باشد می توانید از مخازن تحت فشار تهیه شده برای کار خودتان استفاده کنید.

-لرزه گیر:

ابزار و تجهیزاتی که برای کار بوستر پمپ نصب می شوند همگی در هنگام کار ایجاد صدا و لرزش می کنند که این لرزش ها می تواند به مرور موجب وارد شدن آسیب به بدنه و پمپ ها بشود. برای همین هم لرزه گیرهای لاستیکی را در شبکه های لوله کشی سر راه بوستر و پمپ ها استفاده می کنند تا از میزان صدای تولید شده و صدماتی که بر اثر لرزه ها ممکن است ایجاد شوند ، جلوگیری به عمل آورند.

-شیرآلات:

بسته به اینکه بوستر پمپی که تهیه شده است چه میزان دبی داشته و یا سایز لوله های ورودی خروجی آن چقدر است از شیر آلاتی متناسب با آن ها استفاده می کنند.

-اتصالات:

فلنج ها و اتصالات قطعاتی هستند که آن ها را برای وصل کردن بخش های مختلف بوستر پمپ به همدیگر بکار می برند. بسته به اینکه بوستر خریداری شده چه میزان حجمی دارد ، فلنج دنده ای کار گذاشته می شود.

شاسی :

تمامی تجهیزاتی مثل پمپ ، الکتروپمپ و همین طور کلکتورها همگی روی یک شاسی جا گذاری می شوند . این شاسی جلوی حرکت و لرزش های بیش از حد و ارتعاشات پمپ و الکتروپمپ را می گیرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *