بلاگ

بوستر پمپ چیست و چگونه کار می کند؟

پمپ آب

امروزه و در دهه های اخیر، یکی از بزرگترین مشکلات و معضلات شهرنشینی ، کم فشاری آب است. از مهمترین و بارزترین ویژگی های شهرنشینی رشد آپارتمان ها و برج ها و ساختمان های بلند مرتبه است که برای آبرسانی به طبقات همواره و در تمامی دنیا با معضل کم فشاری آب روبرو هستند .

برای همین هم یکی از پرکاربردترین وسایلی که برای رفع این مشکل در تمامی ساختمان ها و برج های بلند مرتبه و یا حتی آپارتمان هایی با تعداد  طبقات دو به بالا ، پمپ آب و یا گاه بهتر بگوییم بوستر پمپ آب خانگی می باشند. این بوستر ها به داد مردمانی رسیده اند که از طبقات دو و سه به بالا سکونت دارند و مشکل کم فشاری یا نوسان در فشار آب را یک معضل همیشگی و جدی برای زندگی خود می دانند.

بوستر پمپ چیست

زمانی که بخواهند پمپ های آب را بصورت یک بوستر در بیاورند آن ها را بصورت موازی در کنار هم بصورت سیستماتیک جمع آوری می کنند و سیستم تقویت کننده ی بوستر پمپ را بوجود می آورند. بوستر پمپ را در موتورخانه های برج ها، آپارتمان های چهار پنج طبقه و بیشتر ، سازمان ها و ادارات و … می توان مشاهده کرد.

در صورتی که ساختمانی با نوسان فشار آب در طبقات مواجه باشد ، به راحتی می توانید با پمپ خرید آب خانگی برای همیشه معضل کم فشاری و نوسان فشار آب را در واحد ها و طبقات بالاتر رفع نماید. در واقع با کمک بوستر پمپ یک آب دهی یا دبی یکسان را برای تمامی واحد های مصرف کننده ی آب شاهد خواهیم بود.

برای طراحی و ساخت بوستر پمپ ، بطور معمول از چند الکتروپمپ و یا همان پمپ های آب ، بعلاوه  تابلو برق ، شیرآلات ، لوله و اتصلات متعدد و … استفاده می شود. به کمک یک چنین سیستمی ، فشار آب تقویت شده و در تمامی طبقات و واحد ها یک دبی منظم و با فشاری یکسان ارائه خواهد شد. لازم به ذکر است که از بوستر پمپ درصنایع هم بصورت گسترده ای بکار گرفته می شود. بعنوان نمونه باید گفت در برشکاری بعنوان خنک کننده برشکاری به فشار آب یکسان همیشه نیاز است و این کار را با بکار گیری پمپ آب یا بوستر پمپ می توان فراهم نمود.

چگونگی کارکرد بوستر پمپ

مونومتر ، اتصالات ورودی خروجی آب ، سوییچ فشار، منبع تحت فشار و پمپ سانتریفیوژ از ارکان اولیه ی تشکیل دهنده ی یک بوستر پمپ بشمار می آیند. همچنین ، در بوستر پمپ ها از دستگاهی به نام اینورتر استفاده می شود که مانع آسیب دیدن بوستر و پمپ ها بصورت مکانیکی یا الکتریکی در حین استارت زدن آن می شود.

پس از استارت زدن، زمانی که پمپ اول به ماکزیمم توان کاری برسد ولی فشار آب به اندازه ی مناسب نرسیده باشد، پمپ دوم بطور خودکار شروع به کار می کند.  در صنایع سنگین ، کشاورزی یا باغبانی و اموری که به کارکرد شبانه روزی بوستر پمپ نیاز دارند ، از دستگاهی به نام پی.ال. سی . استفاده می کنند که بصورت

نوبتی و اتوماتیک استارت زدن پمپ ها را انجام می دهد که این عملکرد را به اصلاح همان چنج اُوِر کردن بوستر پمپ  می گویند. برای کنترل هوشمند بوستر پمپ از تابلوی فرمان استفاده می شود که بصورت کاملا جداگانه عمکلرد پمپ ها و استارت زدن را تحت کنترل دارد.

انواع بوستر پمپ

نوع کارکرد بوستر پمپ ها باعث شده است که آن ها را به دو دسته بوستر پمپ ثابت و متغیر تقسیم کنند. در بوستر پمپ های ثابت ، سرعت چرخش الکتروپمپ های کارگزاری شده در بوستر پمپ ، ثابت است. اما در بوستر پمپ های متغیر ، سرعت چرخش از صفر تا سرعت نهایی متغیر است .در این نوع بوستر پمپ ، استارت الکتروپمپ ها از طریق یک برنامه و بصورتی نرم صورت می گیرد.

بوستر پمپ خانگی

یکی از مصرفی ترین بوستر پمپ ها ، بوستر پمپ خانگی است . از این نوع بوستر پمپ بیشتر در مجتمع های مسکونی و برج ها و آسمانخراش های استفاده می کنند. بوستر پمپ های خانگی هم دو نوع ثابت و متغیر دارند. در بوستر پمپ های خانگی ثابت ، از سوییچ های فشار استفاده شده است. این مدل سوییچ ها ، توان نوبتی کارکردن را دارند . در واقع در این مدل بوستر پمپ های خانگی ، تنظیم اتوماتیک پمپ ها بر اساس فشاری که پمپ قبلی داشته صورت گرفته است.

به این ترتیب دبی و خروجی آب هم تنظیم شده و با فشار یکسان پیش می رود و دهش یکسانی برای طبقات و واحدها انجام می گیرد. با همه ی این ها برای ساختمان های پر واحد و مجتمع های مسکونی عظیم که لازم است تنظیم فشار آب و دبی بوستر پمپ برای تمامی شهرک و مجتمع بطور یکسان صورت بگیرد ، از بوستر پمپ خانگی متغیر استفاده می شود.

در این جور مواقع باید برنامه ی بوستر پمپ به صورتی ریخته شده باشد که به ساعات اوج مصرف و میزان نوسان آب شهری در آن ساعات توجه کافی شده باشد. سیستم اتوماتیک بوستر پمپ خانگی متغیر این خاصیت را دارد که هم میزان فشار آب استاندارد و قابل قبولی برای همگان تامین شود و هم اینکه نحوه ی مصرف برق را تحت کنترل دارد.

تفاوت بوستر پمپ ثابت و دور متغیر

در واقع باید اعتراف کرد که به نسبت بوستر پمپ خانگی دور متغیر ، بوستر پمپ خانگی ثابت ، مصرف برق بیشتری داشته و میزان فضای اشغالی توسط آن خیلی بیشتر است. هر چند که بوستر پمپ های خانگی دور ثابت هزینه ی راه اندازی خیلی کمتری روی دست افراد می گذارند.

همچنین باید گفت که بوستر پمپ های خانگی ثابت خیلی راحت تر از نوع متغیر راه اندازی می شوند و تجهیزات خیلی ساده تر و قابل فهم تری دارند. در صورتی هم که بوستر پمپ خانگی ثابت شما نیازمند تعمیر باشد حتما نیاز نیست از کارشناس فنی خیلی متخصصی برای تعمیر آن استفاده کنید و تعمیر آن بسیار راحت و ساده تر از نوع متغیر می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *